Ik heb 2 zaakjes. Zeg A en B. A heb ik 5 jaar maar is hobby. Hoelang mag ik wachten met bepaalde kosten op te geven bij de belastingdienst?

Voorbeeld. Ik heb een notebook gekocht in 2007, welke ik niet heb opgegeven destijds. Mag ik deze bij de komende aangifte verwerken. Dank je alvast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij mijn weten kan je -met een verklarende brief- opstartkosten aanmelden in een ander jaar dan waarin je onderneming begonnen is. Echter, een notebook die 2 jaar geleden gekocht is, valt niet onder opstartkosten, lijkt mij. Electronica & andere investeringen worden trouwens over meerdere jaren afgeschreven, en moet je ook over meerdere jaren opbrengen in je balans. Een laptop valt onder 3 jaren afschrijven. Dus kan je zowieso dit jaar & waarschijnlijk vorig jaar nog wel verwerken. Het beste kan je even met je contactpersoon bij de belastingdienst bellen, en vragen hoe dit zit. Vraag hem om een schriftelijke bevestiging va je gesprek, welke je dan bij je aangifte kan stoppen. Succes! Jelle.

In principe mag je kosten voor je bedrijf alleen opgeven als je bedrijf ook daadwerkelijk bestaat; dus vanaf het moment dat je bent ingeschreven bij de kvk. Omdat er natuurlijk erg veel mensen zijn die voorwerk doen, alvast zaken aanschaffen die van belang zijn voor hun zaak en dus al voordat ze zijn ingeschreven bij de kvk kosten maken, heeft de belastingdienst besloten dat je kosten (en ook btw) die je het halfjaar vóór aanvang van je bedrijfsactiviteiten hebt gemaakt mag aftrekken. De notebook uit het voorbeeld kan dus niet meer worden meegenomen in de aangifte van 2009.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100