Hoe moet een sinterklaasfeest op de werkplek fiscaal worden behandeld?

Het gaat hierbij om het feest zelf (aankleding, huur Sinterklaas+pieten etc.) en niet om de consumpties.
Ik dacht dat dit onder een nihilwaardering viel (net als de verstrekte consumpties tijdens het feest) maar dat lijkt toch niet zo te zijn.
In het Handboek 2014 wordt het feest niet als loon beschouwd: 'Het feest is een niet-ongebruikelijke voorziening. Het feest is daarom geen loon voor de werknemers.'.
Maar in het Handboek 2015 staat er slechts 'Het feest is een niet-ongebruikelijke voorziening.'. Houdt dit in dat het tegenwoordig in de vrije ruimte moet worden ondergebracht wil het voor de werknemer onbelast zijn?
Bovendien staat bij de vragen&antwoorden op de website van de Belastingdienst het volgende: 'Voor de kosten voor het feest geldt vanaf 1 januari 2015 een gerichte vrijstelling.', maar ik zie niet onder welke gerichte vrijstelling dit dan zou passen.
Ik ben het spoor dus bijster, hopelijk kan iemand deze kwestie ophelderen, waarvoor bij voorbaat dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het Handboek Loonheffingen-2015, uitgave januari-2015 stelt: "Sinterklaasfeest Bij de organisatie van een Sinterklaasfeest voor de kinderen van de werknemers zijn er 2 mogelijkheden: - U organiseert het feest op de werkplek bijvoorbeeld in de kantine. Het feest is een niet-ongebruikelijke voorziening. De consumpties zijn onbelast. Dit geldt ook voor werknemers van andere vestigingen, locaties of kantoren en voor werknemers van andere werkgevers, met wie u de concernregeling (zie paragraaf 8.1.5) toepast. Als u de kinderen of de werknemers een cadeau meegeeft voor thuis is dat loon van de werknemer. Maar u kunt dit loon ook als eindheffingsloon aanwijzen. - U organiseert het feest extern bij een derde. De waarde van het feest en de eventuele cadeaus voor de kinderen of de werknemers is loon voor de werknemer. Maar u kunt dit loon ook als eindheffingsloon aanwijzen." De consumpties bij een Sinterklaasfeest in de kantine van het bedrijf of in een tent op het bedrijfsterrein (waren en zijn) onbelast. Die kunnen op nihil worden gewaardeerd. Het "cadeau voor thuis" is loon. Wordt daar niet voor gekozen (doet geen enkel bedrijf volgens mij, want dan is het een sigaar uit eigen doos) dan moet de prijs inclusief btw in de vrije ruimte worden ondergebracht. De huur van de Sinterklaas- en Pietuitrusting en de huur van Sint en Piet zelf, evenals de aankleding die hoort bij het 'feest op de werkplek' en kunnen dus ook op nihil worden gewaardeerd. Wordt het feest niet op de werkplek georganiseerd, dan is het in z'n geheel loon. (Of: vrije ruimte.) Toegevoegd na 8 minuten: Dat de kosten voor het feest op zich op nihil gewaardeerd worden (mits op de werkplek) volgt uit het inleidende kopje over de nihilwaarderingen: 20.2 Nihilwaarderingen (...) Bij het vaststellen van de nihilwaardering is het begrip 'werkplek' van belang: u mag alleen voorzieningen op de werkplek op nihil waarderen. (...) En dan volgen allerlei omstandigheden en voorwaarden. Toegevoegd na 3 uur: Ben trouwens benieuwd naar die vraag- en antwoordrubriek van de Belastingdienst waaruit zou blijken dat sprake is van een gerichte vrijstelling (ipv nihilwaardering mits op werkplek). Gerichte vrijstellingen zijn zaken als de kilometervergoeding van 0,19/km en vergoeding van opleidingskosten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100