Ik had ik geen recht op de jonggehandicaptenkorting en toch gekregen. Mag dit worden terug gevraagd? Ik had alleen een DWI uitkering.

In februari heb ik belastingaangiften gedaan van 2010 bij het belastingkantoor met hulp van hun en samen met mijn ambulant begeleidster.

Ik had dat jaar alleen een inkomen uit een DWI uitkering en dat stond ook vermeld op het aangiften formulier.

In 2011 kreeg ik de wajong toegewezen.

Bij de aangiften stond een vraag of ik in 2010 recht had op jonggehandicaptenkorting. Wij dachten van wel omdat mijn ziekte al vanaf geboorte bestond.

Nu krijg ik een brief van de belastingdienst dat ik de 691 euro terug moet betalen omdat ik geen recht had op de jonggehandicaptenkorting.

Na logies nadenken denk ik ook dat dat zo is.
Maar mag dit na zoveel maanden nog terug gevraagd worden?

Er stond alleen vermeld dat ik een DWI uitkering had dan lijkt mij het toch logisch dat ik geen recht heb op een wajong uitkering?

En de belastingdienst heeft toch altijd de gegevens van het UWV ??

Als dat zo is dan is het de fout van de belastingdienst want die had dat beter moeten controleren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In februari zal de belastingaangifte zijn verzorgd door een aspirant, een leerling in het eerste jaar van zijn studie. De medewerker had beter moeten doorvragen of het moeten vragen aan zijn begeleider / supervisor. De jonggehandicaptenkorting kreeg u bij de voorlopige aanslag toegekend - deze aanslag wordt volgens opgave automatisch verwerkt, maar bij de definitieve aanslag is gebleken dat u er geen recht op heeft. NB: de jongehandicaptenkorting is opgenomen in de VIA (vooringevulde aangifte). Maar de VIA is pas vanaf 1 maart beschikbaar. Checken of de jonggehandicaptenkorting in de VIA opgenomen is, is dus in februari nog niet mogelijk. Omdat u pas in 2011 het recht op wajong heeft gekregen is de jonggehandicaptenkorting wel in 2011 van toepassing maar niet in 2010. Het gaat erom of u officieel recht heeft op de Wajong-uitkering. Het doet hierbij niet ter zake of er eventueel ander inkomen is. Mogelijk zoveel dat het recht op de wajong uitkering tijdelijk stopt. Leest u de informatie van de Belastingdienst in de bron hieronder.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100