hoeveel %btw word er gerekend bij een fotoshoot?

ik heb sinds een week een eigen bedrijf opgezet bij de kvk als zijnde fotograaf.
Nu ben ik er nog niet aan toe gekomen om te gaan kijken naar tarieven die ik ga rekenen maar nu moet ik dit wel gaan doen aangezien ik een eerste aanvraag binnen heb voor een fotoshoot.

Maar nu komt de vraag in mij op, hoeveel procent btw moet ik belastingtechnisch hiervoor rekenen? moet ik voor de fotoshoot gewoon 19% btw rekenen?

Het gaat om een fotoshoot inclusief 20 afgedrukte foto's die nagestuurd worden.
hoeveel procent btw wil de belasting daarvoor hebben en moet ik dus aan mijn klant door rekenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

We kennen in Nederland 3 BTW tariefgroepen. Het 0% tarief, het 6% tarief voor zgn eerste levensbehoeften en het 19% tarief voor de luxe producten. Aangezien een fotoshoot niet tot de eerste levensbehoeften behoort geldt hiervoor het 19% tarief.

De wet op omzetbelasting kent vier tariefgroepen uitgesplitst over twee categorieën. De tariefgroepen zijn vrijgesteld van BTW, 0% BTW, 6% BTW en 19% BTW. De categorieën zijn diensten en goederen Fotograferen in opdracht is het uitvoeren van een dienst. Deze dienst is niet belast met 6%, noch 0%, noch vrijgesteld van BTW. Dus hiervoor geldt het tarief van 19% BTW. Het leveren van de afgedrukte foto's is het leveren van een goed. Foto's zijn niet belast met 6%, noch 0%, noch vrijgesteld van BTW. Dus hiervoor geldt ook het tarief van 19% BTW. Over de gehele prestatie geldt dus een tarief van 19% BTW. Een voorbeeld waarom het altijd nodig is om diensten en levering van goederen te splitsen is de kapsalon. De dienst van de kapper valt onder 6%, als iemand met hairextensions de zaak uitloopt dan vallen die onder het 19% tarief. De kapper moet in dat geval dus de rekening splitsen tussen 6% en 19%.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Aan een particulier als klant hoef je geen factuur en dus ook geen btw in rekening te brengen als fotograaf. Wel dien je in principe omzetbelasting (btw) af te dragen, namelijk 19/119e deel van de ontvangen vergoeding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100