Wat is zwart geld nou precies?

Ik vroeg me af wat de meest uitvoerige beschrijving van zwart geld nou precies is..Wat is het nou precies? (zo uitvoerig mogelijk)

groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Zwart geld is geld waarvan de belastingdienst niet op de hoogte is dat u er over beschikt. Het geld dat u niet opgeeft bij uw jaarlijkse aangifte valt onder de definitie van zwart geld. Voor meer informatie zie bron:

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/geld/39221-wat...

Da's verworven geld waarover geen belasting is/wordt afgedragen aan de fiscus! Zwart en 'duister' dus....

Zwart geld is geld waarover geen belasting is aangegeven en betaald. Zwart geld ontstaat als inkomsten worden verzwegen voor de belastingdienst en het Uwv. Dit betreft belasting over inkomsten (loonheffing, inkomstenbelasting, premieheffing, premie sociale verzekering en vennootschapsbelasting) maar ook ontdoken inkomsten voor de omzetbelasting (vaak BTW genoemd). Zwart geld kan worden gebruikt voor betalingen die ook weer verzwegen worden voor de belastingdienst, zodat het geld rondgaat in een zwart-geld circuit. Zwart geld kan verder nog onderverdeeld worden in "gewoon" zwart geld, dat verdiend is op een legale manier maar niet is aangegeven bij de belastingdienst, en "pikzwart" geld, dat op illegale wijze verkregen is (drugshandel, inbraak, diefstal, oplichting, overvallen, enz.), en dus vanzelfsprekend ook niet aangegeven. In de sfeer van de loonheffing komt ook zwart loon voor. Dit is loon waarover geen loonbelasting en sociale verzekeringspremie is ingehouden/afgedragen. In sommige bedrijfstakken gebeurt dit vaker dan in andere.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwart_geld

Dat betekend dat je het handje contant krijgt ;) en dan zit er geen belasting in ;) Vaak krijg je dan ook meer, Toevallig doet mijn baas het, De baas is dan illegaal bezig,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100