Ik heb eind februari mijn belastingformulier verstuurd en heb nog geen bericht gehad. Zou dit komen omdat ik het schriftelijk heb gedaan?

Ik vind het wel erg lang duren namelijk

Weet jij het antwoord?

/2500

De belastingdienst belooft vóór 1 juli bericht te geven. Dus het kan nog een paar weken duren. Ik kan me inderdaad voorstellen dat de verwerking van de papieren aangifte wat langer duurt omdat hier meer menselijk handelen voor nodig is. Ik heb digitaal aangifte gedaan en heb mijn voorlopige aanslag (én de teruggave!) al begin mei gekregen.

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/veelgestelde...

Ik heb digitale aangifte laten doen, ook in februari en ik heb ook nog niets ontvangen. Dus kennelijk maakt het niet uit hoe je het doet.

Ik heb digitaal aangifte gedaan en nog geen bericht. Dus het duurt gewoon lang.

Dat komt doordat er bij de belastingdienst wederom een vertraging is ontstaan. Als je 1 juli nog geen bericht hebt gehad kun je eventueel gaan vragen hoe lang het nog duurt.

Aan het op papier indienen van een aangifte zijn nadelen verbonden. Je kunt een fout maken of iets kan door de computer verkeerd worden gelezen., Je weet niet of de aangifte door de belastingsdienst is ontvangen. Bij een internetaangifte krijg je bericht van ontvangst! Voor het laatste geval zou ik bellen met de belastingsdienst (belastingstelefoon) . Daar kunnen ze nazien of hij binnen is. Als dat niet het geval is zou ik een brief schrijven dat je een schriftelijke aangifte hebt gedaan met een kopie van de aangifte erbij. Het alsnog aangifte doen met internet vervangt de oorspronkelijke aangifte en draagt niet bij tot bespoediging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100