Mag je bij 2 werkgevers de loonheffingskorting toepassen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Over het algemeen kun je beter niet bij 2 werkgevers tegelijk algemene heffingskorting laten toepassen. Als je er echter zeker van bent dat het totale loon in het kalenderjaar onder circa € 6.400 blijft (bijvoorbeeld de eerste looninkomsten in het jaar in de maanden september t/m december en dan 2 banen met ieder gemiddeld niet meer dan maximaal € 800 per maand) dan kan het geen kwaad. Dan wordt geen loonheffing ingehouden maar dat leidt niet tot bijbetaling.

Nee je kunt maar bij 1 werkgever de loonheffingskorting toepassen, doe je het wel bij allebei dan moet je bij je belastingaangifte heel veel terug gaan betalen en dat kan niet de bedoeling zijn geloof ik.

Het kan wel maar zodra je je belastingaangifte invult krijg je de rekening gepresenteerd. Dus niet doen.

Je kunt het beste bij de werkgever waar je het meeste verdient de loonheffingskorting toepassen, bij de minstverdienende niet.

Ja dat mag, het gaat er uiteindelijk om hoeveel je in dat jaar hebt verdiend. Als je er 2 invult dan kan je ervanuit gaan dat je achteraf moet bijbetalen omdat je niet genoeg heffing hebt afgedragen. Over dat bedrag wordt bovendien vaak ook nog rente gerekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100