btw afschrijven

waar kan ik een btw nummer aanvragen , en hoeveel mag ik verdienen door mensen te helpen op internet en naar me bank te laten storten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou als ik jou was eerst goed gaan nadenken over wat voor onderneming je wil beginnen. Je kan (zeker als persoon onder de 18) niet zomaar een onderneming gaan beginnen. Er zitten nogal wat haken en ogen aan. Daarbij komen er kosten om de hoek kijken waar je waarschijnlijk geen rekening mee hebt gehouden (kvk-bijdrage, kosten voor het verzorgen van administratie, verzekeringen etc). Maargoed, om even op je vraag te antwoorden: Een btw-nummer kan je niet zomaar aanvragen, maar wordt verstrekt door de belastingdienst als je je inschrijft als ondernemer bij de kamer van koophandel. Je btw-nummer wordt dan je BSN met B01 er achter. Hoeveel je mag verdienen is natuurlijk een lastig te beantwoorden vraag. Je mag van mij best miljoenen verdienen, zolang je het maar op een eerlijke manier doet. Ik denk dat je bedoelt zonder consequenties; dan geldt het volgende: * hoeveel mag je verdienen voordat je belasting betaalt? Dan is het antwoord: ongeveer € 10.500,- (dit is het verzamelinkomen) * hoeveel mag je verdienen voordat kinderbijslag verloren gaat? Als je onder de 16 bent: onbeperkt; ben je boven de 16 dan mag je niet meer dan € 1.240,- per kwartaal netto!! verdienen. * hoeveel mag je bijverdienen voordat je problemen krijgt met je studiefinanciering: in 2009 mag je € 13.215,83 (verzamelinkomen)

Eerst naar de Kamer van Koophandel, je in laten schrijven als ondernemer, de belastingdienst volgt vanzelf. Hoe bedoel je hoeveel mag ik verdienen? Wordt je anders ergens op gekort?

Je zou met de belasting kunnen overleggen. Gezien jouw leeftijd. Toegevoegd na 10 uur: "Ben je 16 of 17 dan mag je per kwartaal (3 maanden) tot 1217 euro verdienen. Verdien je meer dan vervalt de kinderbijslag. In de zomermaanden, juni, juli en augustus, mag je nog 1100 euro extra bijverdienen. Dat geldt alleen als je in de zomer een ander contract hebt dan in de rest van het jaar. Je mag wel bij dezelfde werkgever werken, maar dan moet hij jou voor de zomermaanden een contract geven met extra uren. Woon je niet meer thuis kijk dan op svb.nl, want dan gelden er andere regels.

Bronnen:
http://www.nibudjong.nl/LAS/APP=SEMLITE/_r...

De inschrijving bij de KvK kost 52 euro per jaar. De aanvraag van je BTW nummer is gratis. In verreweg de meeste gevallen zal dit beginnen met NL je BNS en eindigen op .B01... Maar aangezien je nog geen 18 bent zul je ook toestemming moeten hebben van de Minister Plasstrerk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100