Wat doen ze in andere landen zoal op de christelijke feestdag zondag?

Ik moet een werkstuk voor school maken over zondag en ik zou graag willen weten wat ze in dan andere landen doen, eten, enz. Maar andere informatie over de wekelijkse feestdag ZONDAG is altijd welkom! Ook beeldmateriaal en handige weglinks heb ik nog nodig

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zondag is zeker geen feestdag voor Christenen. Het is een rustdag en dan ook verplicht. Je mag dus niks. Geen geld uitgegeven bv (je mag iemand niet laten werken), niet fietsen, geen was ophangen. Mopperen tegen je buurman omdat hij wel zijn gras maait. Echt geen feestdag dus, zeker niet als jij de buurman bent :-). Voor veel landen geldt hetzelfde als in Nederland. Veel mensen werken die dag niet, en brengen die dan door met familie, of alleen met het gezin. Maken uitstapjes en lunchen uitgebreid. Wat wel interessant is dat het in Nederland zelfs al per gemeente verschilt. In sommige plaatsen zijn op zondag gewoon alle winkels open, en op sommige plaatsen niet.

In Zuid-Spanje is het gebruikelijk om op zondat te ontbijten met Churros, gedoopt in de suiker of een soort dikke chocolademelk. Toegevoegd na 24 seconden: zondag bedoel ik.

In Israel is de zondag een gewone werkdag. Zo ook in islamitische landen. In veel hoofdsteden zijn de winkels tegenwoordig open. In Belgie zijn op zondagochtend de bakkers en slagers geopend. Men houdt daar van vers brood.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100