Welke intocht/optocht is belangrijker? Die van Sinterklaas of van de Koningin op Koninginnedag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De koningin doet op haar dag een of twee plaatsen aan en dat wordt uitgezonden op de tv. Ik vraag me af hoeveel mensen daar naar kijken en de volle rit uitzitten. De meeste mensen vinden een itempje in het NOS wel voldoende. De Sint doet daarentegen op zijn dag één plaats aan. Dat wordt uitgezonden op tv., dan kun je schijfschieten op straat want half Nederland zit aan de buis. De Sint is zo mateloos populair dat hij zichzelf daarna in honderd moet splitsen om aan de vraag tegemoet te komen en ongelooflijk: elke keer is het weer feest. Dat zou de koningin niet lukken. Sinterklaas: met stip.

Onze Sint het wint met vlag en wimpel! Hij brengt tenminste iets met zich mee.....

Zoals velen al hebben gezegd zal het dan toch wel sinterklaas zijn. Die brengt toch wel de meeste vreugde mee en houd ook de meesten bezig. Een vierjarige zie ik nog niet zo blij kijken naar de koningin dan naar sinterklaas :p

Ik denk niet dat je dat zo kunt en moet vergelijken met elkaar. De kinderen zullen kiezen voor Sinterklaas en de bejaarde mensen voor Koninginnedag. Ik zie het beiden gewoon als een traditie van Nederland. Niets meer of minder. En dat moet gewoon blijven. Daar moet men niet aan tornen. Ook al zullen er misschien heel wat mensen zijn die hier totaal het nut niet van inzien...puur omdat ze een andere cultuur hebben of traditie...het zij zo. Leven en laten leven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100