In hoeverre heeft de VN zeggenschap over de manier van Sinterklaas vieren?

De VN doet onderzoek naar Zwarte Piet. Het hoofd van de werkgroep vindt dat Nederland helemaal moet stoppen met het Sinterklaasfeest.

Heeft de VN überhaupt de bevoegdheid om te bepalen of Zwarte Piet en/of het hele Sinterklaasfeest mag blijven bestaan? Of doen zij alleen een aanbeveling?

Weet jij het antwoord?

/2500

De VN is volgens mij niet bevoegd om een kinderfeest in Nederland te verbieden. Maar de niet-blanke mensen vinden het niet OK dat wij samen met Sinterklaas een Zwarte Piet bij de Sint hebben en vinden het discriminerend ten opzichte van de donkere medemensen. Als ze dit nu gaan verbieden dan kunnen ze ook wel alle kerkelijke feesten afschaffen, want deze feesten zijn ook niet bekend bij de moslims en andere religies, zoals mohammedanen, islamieten en ga zo nog maar een tijdje door. Zouden wij dan ook niet de suikerfeesten, ramadan en andere islamitische en mohammedaanse en meer van die religieuze feesten moeten verbieden. Ik vind het ver gezocht en verwerpelijk dat in Nederland een kinderfeest hiervoor moet wijken. Zielige mensen die dit willen.

Geen enkele. Ze kunnen een aanbeveling doen maar die kan een land naast zich neer leggen. Niemand kan een feest verbieden en de wat komieke toestand omtrent de oude Sint, lange tenen zijn er altijd wel. We kunnen ook het kerststalletje wel laten verbieden omdat er een bloot kindje te zien is met drie oude kerels die naar hemkijken. Of Pasen omdat het zielig is voor de paashaas, dat gesjouw met die mand eieren. Verder mag ik niet meer Othello van Shakespeare lezen omdat er een moor in voorkomt en Moortje van de schrijver Brederode ook niet. Poezen mogen ook geen moortje meer heten. Kom op! Ooit is wel het katknuppelen als feest verboden en het palingtrekken, maar dat was louter dierenmishandeling. Als we witte Pieten krijgen, is iedereen die Piet heet boos, of alle ouders van kinderen met ADHD vanwege de drukke pieten en de bond van bejaarden maakt bezwaar tegen die oude Sint die ook een beetje raar is in die onderjurk. Kortom, een paar mensen maken zich druk over zaken met een historische achtergrond waar ze het fijne niet van weten maar louter op sentiment afgaan. Ooit een racistisch bejegende Piet meegemaakt in de optocht? Iedereen heeft een mening, al is die nog zo uit de lucht gegrepen. En over lucht gesproken: de stoomboot moet ook worden verboden vanwege de luchtverontreiniging. Ik ga fijn op 5 december gevulde speculaas eten ( en niet op Kerst) en tevoren heel veel mooie cadeautjes inpakken in echt Sint Papier....

De Verenigde Naties vaardigt resoluties uit die door de Algemene vergadering van de Verenigde Naties zijn aangenomen. Een Resolutie is een Besluit dat door een orgaan van de Verenigde Naties is aangenomen. In deze zaak Sinterklaasfeest doet de "Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties" (UNHRC) het onderzoek. Resoluties van de Algemene Vergadering zijn niet bindend voor de leden van de Verenigde Naties. De Veiligheidsraad van de VN heeft twee soorten resoluties, een bindende en een niet-bindende. Ik mag toch aannemen dat Sinterklaas en Zwarte Piet de Veiligheidsraad niet halen. Op 10 juli 2013 schreef Roderick van Schreven, Permanent Vertegenwoordiger van Nederland in Genève, aan de Hoge Commissaris van de Mensenrechtenraad dat Nederland vooralsnog geen plannen heeft het Sinterklaasfeest te nomineren op één van de lijsten van de UNESCO. Toegevoegd na 5 uur: De resolutie is dus het Besluit waarin een vergadering haar m e n i n g formuleert. Een resolutie hoeft hoeft niet per se aanbevelingen te bevatten. Toegevoegd na 7 uur: Tweemaal hoeft is een beetje overdreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100