Waar haalt Sinterklaas een paard vandaan?

Over 2 weken is het weer zover dan ga ik weer sinterklaas spelen op een basisschool in Amsterdam Zuid Oost. (Bijlmer) Voorgaande jaren ben ik of in de auto of achter op de motor gebracht, maar het lijkt me erg leuk om "gewoon" eens zoals het hoort op een paard te komen. Maar waar haal je tegenwoordig een paard vandaan, liefst zonder teveel kosten natuurlijk. Maneges zijn niet enthousiast.

Toegevoegd na 9 uur:
Sinterklaas heeft in het verleden nog wel eens op het paard gezeten dus ervaring heeft ie wel. En Sinterklaas gaat niet met zn paard langs de kinderen lopen. Veiligheid voor alles, ook voor de Sint!
PS ik weet niet hoeveel gelovigen kindjes hier kijken. Dus kick me maar als er zo teveel van hun geloof vallen...

Weet jij het antwoord?

/2500

misschien moet je eens bij wat plaatselijke boeren informeren., en anders kennen ze vast wel weer boeren met een paard.

Een paard wordr sowieso een dure zaak, tenzij je persoonlijk iemand kent die jou wil matsen. Misschien ook een idee om op een hobbelpaard of zo'n stokje met een paardenhoofd aan te komen. Kunnen de kinders vast wel om lachen...

paardenmanege

Je moet je afvragen of je wel met een paard een druk publiek in wil. Lang niet alle paarden zijn hiervoor geschikt http://www.youtube.com/watch?v=SDbdn8J13sk Je kan een oproep op een paardenforum als bokt.nl doen.

kan me vorstellen dat maneges niet enthousiast zijn om een leek , inclusief lange jurk op een paard te zetten. Misschien als je nu gaat afspreken dat je komt oefenen voor volgend jaar, dat je een kans maakt

Maneges zijn niet voor niks niet enthousiast. Paardrijden heb je niet zo 1,2,3 onder de knie. Paarden zijn bovendien vluchtdieren. Als ze ergens van schrikken, en dat kan al snel met opgewonden kinderen, enthousiaste pieten en de Sint in rare kleren, dan heb je flink kans dat het paard rare sprongen maakt. Levert alleen maar kans op ongelukken op. Hou het liever bij andere vervoermiddelen. Voor iedereen wel zo prettig.

Als je hiervoor voldoende ervaren bent, heb je vast kennissen met een geschikte schimmel. anders breng je het dier, jezelf en omstaanders in gevaar.. dus misschien toch maar een stokpaard;)

Ik zou de gok niet wagen. Je moet dan bovendien een verzekering afsluiten voor mogelijke ongevallen. Er zijn maar weinig paarden die deze stress aankunnen. De paarden die daarvoor gebruikt worden zijn gewend om tussen gillende mensen te lopen, dus gebruik nooit het eerste het beste boerenpaard. In het dorp waar ik woon gebruiken ze paarden van de bereden politie en een politieman is Sinterklaas. Veiligheid voor alles. Het kan op heel veel andere manieren ook een zeer geslaagde intocht worden, zelfs zonder paard.

De geschiedenis van Amerigo, en je ziet, het is een paard, speciaal opgeleid voor de politie. Je zal misschien altijd wel iemand vinden, die bereid is om mee te werken, maar dan moet jezelf goed afwegen wat je veilig vind. Er zullen inderdaad genoeg anderen paarden zijn, die worden bereden door de hulpsinten, in Terheijden bijvoorbeeld gaat de hulpsint ook met een paard door het dorp. Dus goed informeren of het paard zulke ervaringen heeft opgedaan.

Bronnen:
http://www.echtepaardvansinterklaas.nl/Ame...

Misschien kun je per koets komen? Er zijn bedrijven die koetsen verhuren. Is denk ik niet heel goedkoop maar wel veiliger dan zittend op een paard waarvan je niet (zeker) weet hoe deze reageert op lawaai etc. Paarden voor koetsen zijn vaak heel mak en wel wat gewend. Bovendien is de koetsier er dan bij. En een alternatief is, zoals eerder genoemd, een paard van de bereden politie. Maar of dat mag? Wellicht via via te regelen? Hoe je ook komt, je bent in ieder geval welkom en alvast veel plezier gewenst.

Mogenlijk bij de buurtmanege.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100