Hoe precies kan een luchtballon landen ?

sinterklaas komt hier zaterdag in een luchtballon.
is dat niet gevaarlijk met zoveel kinderen op de grond ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lijkt me een knappe prestatie. Een luchtballon is niet of nauwelijks te sturen. Dit kan alleen door hoger of lager te gaan varen waardoor je in een andere luchtstroom komt. De landingen gaan over het algemeen wel goed, maar een piloot weet vooraf nooit precies waar hij uiteindelijk terecht komt. Aan het einde van de vaart zoekt hij een geschikte landingsplaats zoals een groot weiland. Dat je vooraf de landingsplaats al kan bepalen lijkt me dan ook sterk.

Het zal wel meevallen. Als men een luchtballon hun staanplaats zien naderen en daardoor een botsing vermoeden, heb ik zo het gevoel dat men uit de weg zal gaan... Als de wind goed staat en de piloot goed is, komt het allemaal goed.

Een luchtballon landt redelijk precies. Dat wil zeggen dat hij netjes midden in een weiland kan landen. Maar dat kan alleen als het weer ook mee zit. Het gebeurt wel eens dat ze door een windvlaag nog meters worden meegesleurd en zo in een sloot terecht komen. Wanneer er publiek bij is, zal dat op veilige afstand gehouden worden.

Een luchtballon kan redelijk precies landen. Maar wat hij niet kan, is van te voren bepalen waar hij naar toe gaat. Dus het is maar afwachten in welk weiland hij precies terecht komt. Zal de boer blij mee zijn, met een horde kinderen op z'n weide.

een luchtballon kan niet precies landen het gevaarte is namelijk niet besturen en is afhankelijk van de wind ik heb er ook een keer ingezeten en toen we wilden landen {1.5 m boven de grond} kwam er een behoorlijke windvlaag die ons bijna 30 meter verder in de zwarte grond neerkwakte want we vielen letterlijk uit de mand omdat die op de zijkant viel en niet netjes op de bodem dus als de sint landt ga dan met je kids op veilige afstand staan en ga naar hem toe zodra hij veilig geland is

Gelukkig zijn die manden erg sterk, ze kunnen wel tegen een stootje. En als er geen al te harde wind staat, kan een goede ballonvaarder een precisielanding uitvoeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100