Waar komt de 2e dag vandaan

Bij kerst, Pasen en Pinksteren heb je allemaal een 2e dag. De eerste dag heeft natuurlijk met die gebeurtenis te maken maar waar komt die 2e dag vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Puur en alleen commercie. En het komt iedereen beter uit omdat je mss zowel je eigen als je schoonfamilie wil bezoeken!

De maandag na Paaszondag (2de Paasdag) was traditioneel in Nederland ook een dag voor de viering van Pasen zonder commerciële activiteiten. Tegen het einde van de 20ste eeuw liet men dit steeds meer los. Grote bedrijven, zoals woonboulevards, zijn open, en ook andere winkels zoals supermarkten. Voor personeel in dienst van een overheid is dit nog steeds een vrije dag. http://nl.wikipedia.org/wiki/Pasen

ze konden de 1e dag niet alle eieren vinden :D

Vroeger konden de mensen heel moeilijk vrij krijgen op een door de weekse dag. Om de mensen toch zoveel mogelijk van de feestdagen te laten genieten,heeft de kerk er officieel een zondag van gemaakt. Dit hoorde ik vanmorgen in een radio programma.

Er zijn heel veel landen waar ze geen tweede Kerstdag of tweede Paasdag kennen. En daar zijn ze toch ook katholiek. Ik denk dat het een traditie is in Nederland die in ere wordt gehouden. Misschien vanwege de vrije dag?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100