Moet je een appel altijd wassen?

Wat voor rommel kan er op zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Appels worden meestal met gist bespoten voordat ze worden vervoerd. Als je ze met gist bespuit, rot de appel minder snel. Want doordat er gist buiten de appel zit, kunnen andere micro-organismen er niet meer bij. Dus wordt vaak op de appels gespoten. Ik zou de appel dus wel wassen, want gist eten lijkt me niet zo gezond.

Wassen helpt slechts relatief weinig - omdat de insecticiden ook in de schil en verder trekken.

De appel is waarschijnlijk met gif behandeld. Dit kanje voor een deel van de appel wassen. Een deel is ook door de schil getrokken. Waar je verder nog aan moet denken is datde appel gaat, voordat hij bij jou thuis belandt, door nogal wat handen. Het is dan natuurlijk aan te raden, om de appel voordat je hem gaat eten, even te wassen. Toegevoegd na 1 minuut: De een-na-aatste zin is wat krom, maar hopelijk wel te begrijpen

ik veeg de mijne stevig aan een lapje of mijn bloes tot die glimt dan bijt ik erin

Welnee. Er wordt wel van alles opgespoten om de appels mooi glanzend en gezond te krijgen, maar die stofjes zijn natuurlijk niet overdereven schadelijk voor ‘de consument’. En natuurlijk is een appel net zo goor als alles wat niet vers-gesteriliseerd uit cellofaan komt. So what? Wij leven in een gore gif-wereld. Soit. Ik was fruit nooit, en leef nog steeds vrolijk verder.

ik doe het nooit en ben er ook niet ziek van geworden. als je al weinig weerstand hebt zou ik het wel doen.

wat voor rommel kan erop zitten...niet meer dan de vingerafdrukken van de plukker en verkoper.. een appel goed poetsen is voldoende..

Om volop van de anti-oxidanten die in een appel zitten te profiteren, moet je hem eigenlijk ongeschild eten. Een levenswijze met veel anti-oxidanten uit groenten en fruit, vertraagt niet alleen de verslechtering van de hersens, maar het blijkt ook bescherming te bieden tegen hartkwalen, beroertes en longkanker. Een appel wassen heeft geen zin omdat de schil van een appel afstotend is en evtl. resten van sproeistoffen hiermee niet verwijderd worden. het beste is een appel op te wrijven met een doek of keukenpapier. Hierme wrijf je de opperlaag van de appel af en verwijder je het vuil.

Mijn C1000 in Frankrijk (de Super U) verkoopt in mei altijd een speciale onbespoten sinaasappelen voor de inmaak, o.a. voor marmelade, waarbij de schil ook gedeeltelijk gebruikt. De supermarkt raadde sterk af om bespoten sinaasappelen daarvoor te gebruiken. Dus in mei elk jaar maakten wij marmelade en uitsluitend van onbespoten sinaasappelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100