Hoe komt het dat drop, hagelslag en b.v. een kroket typisch Nederlandse producten zijn?

Waarom zijn deze producten in het buitenland niet net zo bekend en geliefd als in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Drop vinden bijna alle buitenlanders ook echt niet lekker. Dit komt omdat drop een heel eigen smaak heeft waar je waarschijnlijk eerst aan moet wennen. Als kind begint dat vaak al best vroeg met zoete dropjes tussen de snoepjes maar ook zoute drop komt dan vrij snel. Ik heb een buitenlands meisje eens een dropje aangeboden. Ze hield wel van zout dus bood ik haar een zout dropje aan. Ze vond dit echter niet lekker. Niet vanwege de zoute smaak maar de bijsmaak die van het zouthout komt. Bij hagelslag is dit natuurlijk niet het geval, maar in het buiteland wordt hagelslag eigenlijk alleen als versiering op ijs ed verkocht. Daardoor is het vaak ook niet zo goedkoop dat je het op je brood zou doen. Maar het brood verschild natuurlijk ook weer sterk per land. Ook de kroket lusten veel buitenlanders wel. Het zelfde geld trouwens voor bitterballen. Soms worden ze ook in het buitenland verkocht maar niet op grote schaal. Zo heeft ieder land z'n eigen specialiteiten in eten. Dit is zo gegroeid vanuit de geschiedenis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100