hoe lang kun je pannenkoeken beslag bewaren in de koelkast?

Beslag gemaakt in zo'n fles, melk erbij schudden en klaar. Is niet helemaal opgegaan maar ik vind het zonde om het gelijk weg te gooien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het hygienisch gemaakt hebt dan in theorie zo lang als de houdbaarheid van de melk. Of zou er gist in het beslag meel zitten? Vooruit, 1 dagje bewaren kan sowieso wel.

Twee tot drie dagen kun je het wel bewaren. Doe er een heel dun laagje zonnebloemolie op. Hierdoor is het beslag luchtdicht afgesloten. Voor gebruik even goed doorroeren. De olie maakt de pannenkoeken ook heel lekker.

Je kunt alle pannenkoeken bakken en ze dan in de koelkast bewaren of per stuk invriezen. Vervolgens hoef je ze alleen maar te bakken om ze op te warmen, maar hier worden ze zelfs koud bij het ontbijt gegeten.

Loenie heeft al een mooi antwoord gegeven over de olie erop en zo. Je kan het perfekt invriezen. Blijft 'k weet niet hoe lang goed. Misschien wel een jaar of langer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100