Wat is dat witte laagje op pruimen, zie foto?

De ene pruim heb ik gewassen, de andere nog niet... maar wat IS dat witte laagje?

Toegevoegd na 51 minuten:
DUS: Wat is het nou? Gistcellen, Bouillabaise, of Was?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zijn natuurlijke gistcellen. Niet schadelijk. Je kan het gewoon opeten. Op druiven zie je ze ook vaak.

Maar het kan evengoed bouillabaise zijn, een bestrijdingsmiddel, wat niet goed is om binnen te krijgen. Wordt op grote schaal gebruikt in de landbouw. Wassen met die handel, niet alles zomaar in je mond steken, je bent geen aap!

Dat is een laagje natuurlijke was. Daardoor zijn de pruimen langer te bewaren. Zie verder ook bij http://www.goeievraag.be/vraag/momenteel-rijpe-pruimen-soort-opal.78935 Toegevoegd na 30 minuten: Zoek de betekenis van waslaagje maar op en je hebt zekerheid: donzig waas op vruchten (bv. druif, pruim), ... etc. Bouillabais(s)e is een visgerecht uit de Provence en niks anders. Als je van pruimen taart wilt maken dan heb je gist nodig; dat zit er niet al in.

Dat is een natuurlijke beschermlaag ook wel "rijp" genoemd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100