hoe komt het dat als je bijna niks doet of op de bank tv kijkt dat je trek krijgt in lekkere dingen

s'avonds op de bank naar de tv kijken en dan een chippie of kaas of toostjes hoe komt het dat je dan juist trek krijgt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je je verveeld

waarschijnlijk heb je jezelf zo geconditioneerd, en horen lekkere hapjes nu voor je bij tv kijken. als het je lukt de cirkel te doorbreken en een tijd niets meer te eten na het avondeten, zal ook je trek verdwijnen. je hersenen en maag koppelen tv kijken dan niet meer aan eten.

Eigenlijk is dat heel normaal. Een mens krijgt om de 3 à 4 uur trek omdat zijn suikerspiegel weer daalt. Als je 6 keer per dag eet heb je daar geen last van. Dus als je rond 21.00 of 22.00 uur trek krijgt dan eet je een boterham. Dat is een prima tussendoortje en het zorgt voor langere verzadiging, dan die vette hap.

Heeft met verschillende oorzaken te maken: Reclame: door de reclames, die je op tv ziet, wordt je trek opgewekt. En het zijn niet alleen reclames, die je hongerig kunnen maken. Ook als je de hoofdrolspelers van de serie een drankje ziet nemen, of iets lekkers ziet eten, zul jij graag dat voorbeeld bewust of onbewust willen volgen. Veel mensen eten daarnaast uit verveling. Als de tv je niet compleet kan boeien, grijp je al snel naar eten, om toch lekker bezig te zijn. Gewoonte. Als je gewend bent, om wat te snaaien, tijdens het tv kijken, dan krijg je vanzelf trek, als je weer voor de tv hangt. De normale trek nadat de hoofdmaaltijd weer verteerd is: normaal verschijnsel. Als je niet druk bent met iets, valt trek juist deste sneller op. Zou je in plaats van voor de tv hangen druk bezig zijn, dan zou je zien, dat je minder snel zou toegeven, om de trek te stillen.

inderdaad zoals boven mij al gezegd is, verveling of gewoonte. ikzelf bijt jammer genoeg nagels tijdens een film of serie (en niet omdat het spannend is) :D

Ik zou niet meteen stellen dat je per se trek krijgt van bankhangen want dat geldt niet voor iedereen. Ik heb dat zelf totaal niet. Misschien dat het ooit is begonnen uit verveling en dat het is overgegaan in een gewoonte. Als het een gewoonte is denk je er telkens aan wanneer je gaat bankhangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100