Waarom zijn uien en knoflook zo gezond? Wat doen ze precies voor je?

Weet jij het antwoord?

/2500

er zitten o.a. vitaminen, eiwitten en mineralen in

Knoflook en uien vergroten de weerstand tegen infecties en schimmels en verlagen de bloeddruk. Dit komt doordat ze de stof alliine bevatten die in het lichaam wordt omgezet in allicine. Deze stof heeft een positieve werking in het menselijk lichaam. Om door middel van knoflook je bloeddruk echt te verlagen is het echter wel noodzaak dat je minstens 15 tenen per dag nuttigt. En dat is misschien niet al te best voor je naasten en omgeving! •Knoflook is een anti-oxidant met een bijzonder gunstig effect op de gezondheid. Het heeft een vitaliserende werking op het gehele lichaam en geeft daardoor meer energie. •Knoflook bevat veel zwavelhoudende componenten die biologisch actief zijn. Zowel de ui als de knoflook zijn sterk bacteriedodend (inwendig). •De voortdurende desinfecterende werking en daardoor opruimende werking houdt de mens gezond. •Bij uitwendig gebruik heeft knoflook een antiseptische (desinfecterende) werking en verhoogt de weerstand tegen infecties en schimmels. •Knoflook trekt bloed naar de slijmvliezen, zodat het bloed daar zijn genezende werking kan laten gelden. •Knoflook verjongt. •Aderverkalking, een hoge bloeddruk, vermoeidheid, koude handen en voeten en vergeetachtigheid kun je voorkomen met knoflook. Op het gebied van hart- en bloedvaten is het effect van regelmatig gebruik van knofllook: bloeddrukverlagend, bloedverdunnend, voorkomt bloedstolsels, milde cholesterolverlaging, anti-atherosclerotisch (helpt aderverkalking voorkomen), beschermt de hartspier tegen zuurstoftekort. •Knoflook heeft een gunstige invloed op de bloedvaten en indirect ook op het hartritme en de bloeddruk. •Volgens Indiase onderzoekers vermindert de consumptie van knoflookextracten de toxische effecten van arseen in het lichaam en zorgt dat dat arseen versneld via de urine wordt afgevoerd. •Knoflook en broccoli beschermen tegen maagkwalen en wellicht tegen maagkanker. Knoflook en broccoli bevatten veel sulfarofaan, een stof die een antibiotische werking kent tegen helicobacter pylori. Deze bacterie wordt in verband gebracht met schade aan de maag en kankers aan de ingewanden. In de Westerse wereld is 25 à 30 procent van de bevolking hiermee besmet en in Japan bijna negentig procent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100