hoe voorkom ik die ontzettend vervelende pijnlijke hete spetters onder het koken?

Ben rösti rondjes aant maken en de spetters komen je tegemoet. Wil ze wel lekker knapperig!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je ze in de olie bakt, dan kan het spetteren. Zeker wanneer de rösti nog bevroren is. Laat ze in dat geval eerst ontdooien. Je kunt ze ook in de boter bakken, maar zelf doe ik ze altijd in de oven. Tussendoor een keertje omdraaien.

leg een spatdeksel op je pan die houdt de spetters tegen

Gebruik een spatdeksel. Dat is een deksel van gaaswerk, dat de opspattende vetdeeltjes tegenhoudt. Te koop bij de betere huishoudzaak. Toegevoegd na 44 seconden: Onder andere te koop bij Dille en Kamille.

eerst laten ontdooien,bakken in de boter op niet zo`n hoog vuur.regelmatig omdraaien.niet teveel boter.

Zorg ervoor dat het product wat je wilt bakken op kamertemperatuur is door het van te voren uit de koeling of vriezer te halen. En gebruik een olie of boter die bestemd is tegen hoge temperaturen. Zonnebloem olie kookt en spettert dus eerder en meer dan bijvoorbeeld croma.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100