Hoe eet je artisjokken in een restaurant?

Thuis is het allemaal heel simpel .
Maar in een restaurant? Worden de artisjokken in zijn geheel gepresenteerd?
Wat doe je met de pluizen en de binnenste paars gekleurde blaadjes ? Is dat niet onhandig wanneer je uit gaat eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Artisjokken serveer je lauw of koud. En nu komt het leuke: artisjokken mag je met je handen eten. Zet de artisjok op een bordje. Trek er een blaadje uit. Doop het onderste deel (ongeveer een kwart van het blaadje) in een dipsausje en ‘trek’ met je tanden het vruchtvlees van het blaadje af. Gooi daarna het blaadje weg. Eet zo alle stevige blaadjes op. Na een tijdje kom je bij slappe blaadjes. Gooi die allemaal weg. Dan kom je bij iets wat op hooi lijkt. Snij dat met een mes van de artisjok af en gooi ook weg. Nu heb je het hart van de artisjok voor je. Met mes en vork opeten met de overgebleven dipsaus.

Bronnen:
http://www.vegatopia.com/vega/koken/ingred...

Er vanuit gaande dat je aan tapas restaurants denkt; Ze worden normaal als een bol gepresenteerd, waar je gewoon de blaadjes vanaf trekt. Deze eet je af, en leg je op het bijgeleverde bordje. Ik heb ze nog nooit met pluizen oid geserveerd gekregen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100