Zit er in een hamburger nog wat gezonds?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zitten sowieso calloriën in. En die heb je toch echt nodig, zo nu en dan.

Een hamburger hoeft niet altijd ongezond te zijn. Als deze is gemaakt van rundvlees met een echt broodje( niet van de mac) en met sla , tomaat. Dan heb je ook gezonde voedingsstoffen. Het wordt ongezond als je er frietjes of frisdrank bij neemt. Dus tast toe.

Ja, er zitten uien in, en die zijn in ieder geval erg gezond!

Sla en uien :)

Bijna alles in een hamburger is gezond. Maar zoals zoveel dingen, overdaad schaadt. Grote, lompe hamburgers met 1000+ calorieen zijn de norm geworden. Als je dat als tussendoor neemt op het station en dan nog eens lekker warm eet 's avonds, dan zal het op den duur je opbreken... PS - Voor de rasminners, ik zeg BIJNA alles... ;)

als je sla en augurk en komkommer tussen de broodjes stopt wel ja

Een goede hamburger bevat eigenlijk alles wat je lichaam nodig heeft. Tomaten (Anti-oxidanten) & vitamines Sla - Vitamines & vezels Augurk - Vitamines Zuren & vezels Brood - Zetmeel, vezels en Vit B Vlees - Allerlei eiwitten Mayonaise - Vetten & eiwitten Het nadeel is, dat ze bij de fastfood ketens de echte hamburgers hebben omgevormt tot een calorienbom waar nog weinig vers spul in te vinden is.

Met (mager) rundvlees, sla en ui is niets mis; wel met een aantal toevoegingen. Het obligate broodje is geen volkoren- maar wittebrood, de sauzen zijn meestal vergeven van de suiker. Zeker als je supersized hamburgers eet dan tikken die calorierijke smaakmakers, geraffineerde koolhydraten, nogal aan.

Zeker wel, het is allemaal waardevol voedsel, maar het zit em in de maat waar een hamburger uit bestaat. Ik kan zelf best goed een hamburger maken die echt gezond is, maar dan is de verhouding van receptuur toch iets anders dan die van de cafetaria, en zal de mijne geen vlees bevatten. En lekker veel rucola :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100