Is de oorsprong van de pizza hawai inderdaad hawai of komt deze ergens anders vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

De pizza Hawaii (tomaat, kaas, ananas en eventueel ham) is genoemd naar het eiland Hawaï, waar ananas een specialiteit is. Deze pizza is mogelijk in Nederland ontstaan in de jaren zeventig, maar het zou ook in Duitsland kunnen zijn gebeurd, toen het in de mode raakte om in allerlei traditionele gerechten ananas te verwerken. In Italië komt de Pizza Hawaï in elk geval niet voor.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pizza

Pizza Hawaï (tomaat, kaas, ananas en eventueel ham) (genoemd naar het eiland Hawaï waar ananas een specialiteit is). Deze pizza is mogelijk in Nederland ontstaan in de jaren zeventig maar mogelijk ook in Duitsland, toen het in de mode raakte om in allerlei traditionele gerechten ananas te verwerken. In Italië komt de Pizza Hawaï niet voor.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pizza

De pizza Hawai is gewoon een pizza die alleen in Nederland (en misschien Belgie en Duitsland) bestaat. Het is niks anders als een basis pizza met ananas erop. Persoonlijk noem ik dit soort pizza's altijd toeristenpizza's. Het is eetbaar, maar heeft weinig met pizza's te maken. In Italie zul je dit soort pizza niet vaak vinden. Hooguit op plekken waar veel nederlandse toeristen komen (Lago di Garda, Adriatische kust, etc...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100