Is alle gevogelte eetbaar?Je hoort wel eens van het eten van zangvogels,maar niet van eksters kraaien uilen papegaaien enz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op deze site staan veel voorbeelden van zg. oneetbare vogels die toch gegeten worden van meeuw tot kraai.

Als je van varkensvlees houdt kun je net zo goed eksters en kraaien eten. Zijn beide alleseters. Zangvogels zijn als kip zaad eters en zullen meer smaak hebben en hygienischer zijn.

Nee. Schipbreukelingen hebben geprobeerd meeuwen te eten, maar dat schijnt nauwelijks mogelijk te zijn zonder dat je maaginhoud naar boven komt.

Alle vogels (behalve Pretvogels), zijn in beginsel eetbaar. In de (voor)bereiding zullen echter wel verschillen voorkomen.....

Duiven en meerkoeten zijn ook erg lekker, maar de meerkoet is een beschermd diersoort, dus afblijven. :)

Een vogel moet hard werken om te vliegen en zal dus niet snel vet worden. Het vlees is daarom zeer taai. Een duif moet je bijv, ruim larderen en dan smaakt hij best wel goed. Een eend aan de andere kant (een drijfsijs, zeggen ze in Amsterdam) die vliegt nauwelijk en daar moet je vet vanaf snijden.

Vroeger werden er in kersenboomgaarden bij ons in de buurt nogal eens spreeuwen gegeten. De spreeuwen zijn natuurlijk de grootste kersendieven onder de vogels en daarom werden ze regelmatig slachtoffer van de luchtbuks. 's Avonds werden deze dan geplukt en op een vuurtje gebakken. Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar ze schijnen goed te smaken.

Ja, ze zijn allemaal eetbaar, maar of ze allemaal lekker zijn.. Van kwartel tot koekoek, en blinde vink ;-) ze hebben allemaal een file'tje op hun borst (soms heel klein) en een paar knapperige pootjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100