Waarom ruiken sigaretten soms vanille-achtig?

Als de buren van drie huizen verderop een sigaret roken, ruik ik soms door de gewone prikkende stank heen een zweem van een andere geur.

Die achtergrondgeur komt me vaag bekend voor. Het lijkt een beetje vanille-achtig, soms met een zweem van lavendel.

Zit die achtergrondgeur er echt in, of is dat mijn fantasie?

Als die geur echt is, waar komt hij dan vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

tabaksproducenten voegen soms smaakjes toe aan de tabak om het lekkerder te laten smaken.. Wat het precies is weet ik niet maar volgens mij heeft het weinig te maken met hetgeen het naar smaakt.

Misschien hebben die buren Indonesische roots. Dan roken zij een kretjek-sigaret. Daar zit kruidnagel in en dat geeft een kruidige geur. Toegevoegd na 7 minuten: de letter j hoort niet in de naam, het is kretek. Zie bijvoorbeeld http://www.kretek-cigarettes.com/

of je buurman 3 duren verder op rookt een pijp! die ruikt ook naar vanille.

Je buren zullen misschien wel Black Devil sigaretten roken, die ruiken namelijk naar vanille.

Misschien verbind je de geur van een sigaret met die vanillegeur,omdat je ooit bij een bepaalde gebeurtenis in het verleden die beide geuren tegelijkertijd hebt geroken.Het zou dus je fantasie kunnen zijn. Ik heb ooit als kind in een speeltuin een schommel tegen mijn hoofd gehad en er is toen één of ander sterk ruikend spul op de wond gesmeerd. Jaren daarna,als het over dat ongelukje ging,rook ik nog steeds dat spul.

Wellicht roken je buren pijp en gebruiken ze pijptabak waar vanille aroma aan is toegevoegd. Dat gebeurt wel bij pijptabakken, bij voorbeeld bij de Peterson. Het is in ieder geval voor de hand liggend dat ze iets roken (b.v. Black Devil Vanille 20) waar aan de tabak vanille is toegevoegd.

Bronnen:
http://www.dominocigars.com/main.php?actio...
http://www.tabakado.nl/pijptabak-toebehore...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100