Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Van een normale portie van 1 kg blijft na het koken ongeveer 250 g mosselvlees over, goed voor ongeveer 220 kcal en 177 mg cholesterol per 250 g of 71 mg cholesterol per 100 g.
Ter vergelijking : 100 g gekookte kabeljauw levert 60 mg cholesterol, 100 g mager rundvlees 70 mg en 100 g Gouda 98 mg. Eieren en in het bijzonder eidooiers staan bekend als cholesterolleveranciers. Een gemiddeld ei van 60 g levert ongeveer 200 mg cholesterol.

Mosselen bevatten per gewicht veel eiwit en slechts 1% vet. Bovendien behoort dit tot de categorie van de onverzadigde vetzuren, zodat het eten van mosselen niet leidt tot verhoging van het cholesterolgehalte.

Het eten van de frites en de mayonaise sausen bij de mosselen, kan wel tot grotere inname van cholesterol leiden,
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding