Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welk soort mes heb je nodig om een blok spek in reepjes te snijden?

Ik kom er niet doorheen met diverse toch wel scherpe Duitse messen. Vlees lukt wel, de witte speklaag niet.

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
1.7K
Pieterke
3 jaar geleden
https://www.knivesandtools.nl/nl/ct/hoe-gebruik-je-een-aanzetstaal.htm
Misschien is het een idee om een aanzetstaal te gebruiken. Je messen worden dan nog scherper.
TurfGraver
3 jaar geleden
Een trancheermes.
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
Ooit een tomaten-mesje gekregen, lang dun blad en vlijmscherp.
Gebruik het nu als beste vleesmes, werkt perfect.
crispy
3 jaar geleden
Je hebt geen speciaal mes daarvoor nodig. Alleen moet je zorgen dat je het spek op de juiste manier vasthoudt en dat je het in de juiste richting snijdt.
paulus811
3 jaar geleden
Belangrijkste is een scherp mes, maar soms helpt het om het vlees iets aan te vriezen om het makkelijker te kunnen snijden.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Gebruik een mes met fijne kartel. Lijkt een beetje op een broodmes, maar de kartel is dan een stuk fijner.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
Je hebt een dunschliffmes nodig, gemaakt van roestend staal. Het merk is Robert Herder uit Solingen. Bij Blokker heb je ze in miniatuuruitvoering als oma's (€15,-) aardappelschilmes. Het echte koolmes koop je direct in Duitsland of viavia met BOL
Het fijne van dit mes is dat het superdun geslepen is en door het roesten min of meer altijd scherper wordt.
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding