Hoe kan ik gaatjes in Keulse pot repareren zodat ik weer witte kool kan fermenteren tot zuurkool?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de gaatjes niet te groot zijn kan je een pasta maken van een voegenvuller (b.v. Alabastine). Laat het goed uitharden en veeg er dan een druppeltje vloeibaar (gesmolten) paraffine over. De paraffine trekt erin en stolt. Paraffine is totaal onschuldig bij voedingsmiddelen. Het werd (wordt) al heel lang gebruikt om b.v. jampotten na het vullen af te dekken i.p.v. een deksel. (en doe en scheutje echte biologische karnemelk bij de witte kool, dan zal die eerder fermenteren door de extra melkzuurbacteriën uit de karnemelk).

Je kunt de gaatjes dichten met tweecomponenten lijm https://www.hornbach.nl/shop/Lijmen-kitten/2-Componentenlijmen/S9432/artikeloverzicht.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100