Kan ik gebakken aardappelen met spinazie invriezen?

Ik heb net gebakken aardappelen met Haloumi en verse spinazie gemaakt maar de portie blijkt veel groter dan gedacht. Daar kunnen 2 mensen van eten....
Nu heb ik al vaak gehoord dat je spinazie net mag opwarmen. En ik vraag me ook af of gebakken aardappelen nog lekker zijn als je ze opwarmt na invriezen.
Dus: kan ik dit gerecht invriezen of moet het de vuilnisbak in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mag je spinazie opwarmen en/of invriezen? Ja, dat mag. Het is wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart, bij 4 tot 7 graden Celsius. Zo krijgen bacteriën die de potentieel schadelijke stof nitriet produceren, minder kans om te groeien. Bewaar restjes nitraatrijke groente niet langer dan 2 dagen in de koelkast en geef ze niet aan kinderen die nog geen 6 maanden oud zijn. Invriezen van spinazie mag overigens ook gewoon. Gebakken aardappelen invriezen gaat niet goed; worden ze erg slap van. Gewoon even opbakken in de koekenpan gaat wel goed, zeker een of twee dagen later.

Bronnen:
https://www.gezondheidsnet.nl/groente-en-f...

Het advies om spinazie niet weer op te warmen, stamt uit de tijden dat men nog geen koelkast had. Zo'n restje spinazie stond dan soms dagen op het aanrecht en de bacteriën hadden zo vrij spel om zich te vermeerderen en zo nitriet te vormen tot het weer werd opgewarmd. Nitriet werd toen als toxische stof gezien. Inmiddels is door onderzoek vast komen te staan dat bij consumptie van nitraatrijke groente, de risico’s voor de gezondheid echter verwaarloosbaar klein zijn. Het advies is allang weer achterhaald en je kunt nitraatrijke groenten gewoon weer opwarmen. Je kunt dus rustig dit eenpansgerecht gewoon invriezen. De halloumi zal goed blijven en ook de gebakken aardappelen kan je gewoon weer opbakken met de rest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100