Hoe lang is gebakken kip houdbaar na TGT datum?

Ik heb vandaag 06-03 kip (kipdijfilet shoarma om precies te zijn) gebakken met een TGT datum van 06-03. Kan ik de leftovers morgen 07-03 nog eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jawel, zo nauw luistert dat niet. Goed gebakken tijdens het wokken dus de kip is goed gaar en nu in de koelkast bewaard, dan kan het echt geen kwaad. Eet smakelijk! --- Op de TGT datum heb je de kip bereid en gegeten. Het restant is de volgende dag -mits goed en niet rosé gebakken- nog goed voor consumptie. Ben je niet zeker van je zaak, gebruik dan je neus en ogen om te controleren of het anders ruikt (stinkt) of dat het er niet uitziet zoals je verwacht (andere kleur).

Toegevoegd op 07 maart 2019 00:00: tekst

--Hoe lang is gebakken kip houdbaar na TGT datum?-- Als je het op de uiterste TGT-datum hebt gebakken kan je het daarna nog 2 dagen gebruiken na de TGT-datum mits bewaard in de koelkast. Eigenlijk moet je de TGT-datum scheiden van de houdbaarheid nadat je het bereidt. Nadat je het bereid hebt kan je het 2 dagen bewaren. --Kan ik de leftovers morgen 07-03 nog eten?-- Ja, als je het dus in de koelkast hebt gezet wel. ==== https://www.voedingscentrum.nl/Assets/Uploads/voedingscentrum/Documents/Professionals/Overig/webdistributie%20voedselveiligheid.pdf Bewaar kippenvlees in de koelkast op 4 °C. Rauw kippenvlees kun je invriezen of bereiden om het langer te bewaren. Bereid vlees is nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. ==== ---- De TGT-datum is de laatste dag dat de kip nog goed is. ==== https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/houdbaarheidsdatum-tht-tgt-.aspx TGT-datum TGT staat voor 'te gebruiken tot'. Een TGT-datum staat op voedingsmiddelen die je maar kort kunt bewaren, zoals vlees, vis, voorgesneden groenten, koelverse maaltijden en verse vruchtensappen. Deze datum is de laatste dag waarop je het product nog veilig kunt gebruiken. ==== Normaliter, als je het dan niet bakt is het dan dus (in jouw voorbeeld) op 7-3 niet meer te eten. Maar als je het op 6-3 (18:00) bakt verleng je de houdbaarheid tot 8-3 (18:00)*. *Zo precies komt het natuurlijk niet.

Toegevoegd op 07 maart 2019 11:32: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100