Wat is het verschil tussen bakken en braden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Iedereen heeft schijnbaar zo z'n eigen definitie. De taalraadsman van de VRT heeft zich even gebogen over de kwestie. Ruud Hendrickx laat ons weten: "Ik heb wat opzoekingswerk verricht en hierover zijn de meeste naslagwerken het eens: 'braden' duurt langer, gebeurt op lagere temperatuur en meestal in een afgesloten pot; 'bakken' duurt minder lang, op hogere temperatuur, zonder deksel. Beide technieken kunnen gebruikt worden op open vuur en in een oven. In gewonemensentaal wordt vaak tegen de terminologie gezondigd: braadworst zou strikt genomen bakworst moeten zijn." Niet evident dus.

Bronnen:
https://dagelijksekost.een.be/kookvragen/e...

Braden: bij braden verhit je vlees, kip of vis in een dun laagje heet vet. Meestal doe je dat in een gesloten braadpan of een braadslee/ovenschaal in de oven. Bakken: bij bakken bak je bijvoorbeeld vlees in een koekenpan. Dit doe je in heet vet of hete olie. Het vlees wordt daar lekker krokant van doordat het water verdampt. . Braden: gehakt, rosbief, kip, fricandeau, rollade, lamsbout, Bakken: eieren, biefstuk, paddenstoelen, vleesvervangers, aardappelen. ,

Toegevoegd op 02 februari 2019 17:28: bron
Bronnen:
https://www.voedingscentrum.nl/nl/gezonde-...
https://www.voedingscentrum.nl/nl/gezonde-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100