Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als een appel een half jaar in een koelcel bewaard is, zitten er dan minder voedingsstoffen in?

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (5)

Nee de inhoud van de appel blijft hetzelfde, voedingsstoffen verdampen niet ofzo die zitten erin en blijven erin totdat de appel zou gaan rotten/schimmelen. Dan vindt er wel afbreuk plaats van de voedingsstoffen, maar die worden dan weer omgezet in wat anders dus verlies je eigenlijk uiteindelijk ook niks.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Nog geen dertig jaar geleden werden appels "uit den boomgaard "bewaard op de zolder ,netjes verspreid op de plankenvloer'gedurende de hele winter en dan smaakten die lekker. Een appel na een half jaar koelcel smaakt "vozer" en heeft ,hoop ik toch,dezelfde voedingsstoffen.(Maar dat is voor een bioloog-laborant in appels.)Sowieso zal er toch altijd een lichte contaminatie zijn met de gekoelde lucht.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Als het een professionele koelcel is, dan zal het verlies wel meevallen. Bij dit soort appelkoelcellen wordt stikstof aan de atmosfeer toegevoegd, zodat de appels in een 'slaapstand' komen, ze zullen niet verder rijpen en zichzelf verder ontwikkelen.

Zodra ze bij jou weer op de fruitschaal belanden, gaat het proces van doorrijpen en ontwikkelen weer verder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Alle voedingsstoffen blijven behouden, maar het vitamine C
gehalte zakt wel heel erg.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
nee het blijft hetzelfde
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding