kun je gewone frikandellen in de oven doen of bakken in beetje olijfolie ?

aangezien een pakje van 4 ovenfrikandellen bijna net zo duur is als een pak met 20 gewone frikandellen vroeg ik me af of je normale frikandellen gewoon in de oven kan doen. Of anders bakken in de pan met wat olijfolie.

Weet jij het antwoord?

/2500

vanuit ervaring is het wel mogelijk om gewone frikandellen in de oven te doen. Ze barsten wel vrij snel, dus daar moet je goed opletten. Het bakken in een pan met een beetje olijfolie kan ook gemakkelijk.

Als je oven voorzien is van een gril, dan kan dat heel goed. Net alsof ze van de barbecue komen. Alleen op oven-stand of in olijfolie kan ook wel, maar dat is minder lekker.

Als je ze niet wilt frituren kan je ze het best in een tafelgrill of paninigrill bakken en soms gaat het zelfs in een tostiapparaat dat je dan niet dicht klemt maar de bovenkant er los op laat liggen. Uiteraard kan het ook op de barbecue en ook in de koekenpan gaat het prima met toevoeging van een beetje olie of braadvet. In de oven gaat het niet zo goed met gewone frikandellen. Hiervoor zijn de speciale oven-frikandellen gemaakt die ook een goed resultaat geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100