Hoe werkt frites bakken in een snackbar?

Thuis is frites bakken een fluitje van een cent, maar ik vraag mij af hoe ze precies te werk gaan in de meeste snackbars. Thuis zorg je dat het vet op de juiste temperatuur komt, bij mij 180 graden Celsuis, en vervolgens gooi je er voor een aantal minuten de frites erin. In mijn geval is dat vier minuten. In een snackbar zie ik echter altijd hele grote bakken met frites, vele frituurpannen en veel meer apparatuur met draaiknoppen etc. staan. Hoe bakken zij dan hun frites? Worden deze meer voorgebakken? Of zou de gehele procedure van het bakken daar compleet anders zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

De friteuse van een snackbar heeft veel meer vermogen, waardoor het vet nauwelijks afkoelt als er frites in gaan. Ook gebruiken snackbars geen bevroren frites. Daardoor duurt het bakken wat minder lang dan thuis. Toegevoegd na 1 minuut: Veel snackbars gebruiken gewoon voorgebakken frites, dus in principe gaat het net als thuis. Er zijn uiteraard ook snackbars die zelf hun frites maken. Dus ook zelf voorbakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100