Van welk voedsel word je rustig?

sommige kinderen worden druk van m&m's van welk voedsel worden mensen rustig?

ps. gewoon gangbaar voedsel dus wat je bij de supermarkt kan kopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

kalkoen,bevat veel tryptofaan dat is de reden dat mensen die met bijv kerst na het eten vaak wat slaperig zijn.

Valeriaan Warme melk Thee Buiten de supermarkt om ['spacecake']

Een relax kopje thee of een warm kopje melk

Ik neem elke avond een grote mok groene thee,met een eetlepel honing,een een halve verse citroen erin. Klinkt gek,maar ik kom daar van tot rust.

Alleen om 16.00: Cup a soup.

kamillethee

Goede voeding zonder al te veel toevoegingen maakt mensen 'rustig'. Dat wil zeggen, dat het lichaam niet heftig reageert op het voedsel. In groep 7 op een school is een experiment uitgevoerd door de meester. De kinderen waren regelmatig erg druk en na een pauze duurde het altijd erg lang voordat ze weer rustig werden en zich konden concentreren. Deze kinderen mochten van de meester de hele les door eten. Maar de voorwaarde was, dat ze alleen maar 'goede voeding' mochten meenemen. Hij gaf een lijstje mee voor de ouders: Groentestukjes, fruit, ontbijtkoek, bruine boterham (geen zoet beleg), noten, gedroogd fruit, yoghurt (zonder suiker en kleurstoffen) enz. De eerste dagen was het een chaos in de klas, maar na drie dagen werden de kinderen rustiger. Na een maand merkte hij dat de kinderen zich veel beter concentreren en na een half jaar zag hij dat de prestaties behoorlijk omhoog waren gegaan. Ook de ouders waren erg blij, want zij merkten thuis ook dat hun kinderen veel rustiger waren geworden. Het is een feit dat kinderen reageren op toevoegingen. Maar los daarvan is het voor ieder mens goed om regelmatig te eten. Bloedsuiker blijft op peil, wat het functioneren bevordert. Eten maakt rustig, wanneer het verantwoord gebeurd!

In sla zit een stofje genaamd lactucarium (ook genaamd "sla-opium"). Deze stof zou een zwak pijnstillende, kalmerende en enigszins slaapverwekkende werking hebben. "Kropsla, bij ons goed bekend, wordt geoogst vooraleer er een bloemstengel ontstaat. Dit betekent dat wat uiteindelijk op ons bord komt, dan ook maar weinig of geen lactucarium bevat. Bovendien bestaat sla voor 95 % uit water. De opgenomen hoeveelheid 'sla-opium' via een portie sla ligt bijgevolg veel te laag om een duidelijk fysiologisch effect te kunnen krijgen. Geen reden dus om een slaatje tijdens de werklunch te weigeren uit angst voor ondermaatse werkprestaties in de namiddag. Plantkundigen menen dat nerveuze mensen en moeilijke slapers wel baat zouden kunnen vinden bij het eten van sla of het drinken van wat slasoep bij het avondeten. Lactucarium werd en wordt ten slotte nog steeds geconcentreerd tot een poeder en als een natuurlijk geneesmiddel verkocht. Sommigen beweren echter dat bij het indrogen de werkzaamheid sterk zou verminderen."

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Bananen schijnen dezelfde rustgevende stoffen te bevatten als een beker warme melk. De suiker van een banaan is ook nog eens goed voor je hersenen. Als je je flauw voelt, kun je ook het best een banaan eten.

alles wat natuurlijk is...heel simpel dus ;) dus veel zelf maken...en bijna alles is zelf te maken hoor :)) suc6 er mee

macaroni met kaas,echt troost-voedsel.eet t niet te vaak,je wordt er zo dik van..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100