Hoe en hoelang kun je verse ansjovis bewaren?

Ik heb ongeveer 200 gram verse ansjovis (met kop en ingewanden er nog aan) gekocht. Volgens http://www.zelfmaakrecepten.nl/ansjovis/ moet je de ansjovis zouten, echter dat is juist de reden waarom ik ze niet in de super heb gekocht: die zijn altijd zo zout.

Hoe kan ik de ansjovis het beste (zonder al te veel zout) bewaren en hoelang kan ik deze dan bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ansjovis , verse vis in het algemeen , moet je zo snel mogelijk gebruiken/eten. Verse vis eet je dezelfde dag op. Gebakken, gekookt, gepocheerd of gefrituurd, maar langer dan 1 dag is het niet smakelijk. Meteen invriezen is de betere keus. Pekelen , zouten , doet men juist om de vis langer te bewaren, maar het is wel zout, dat klopt. Dus Je kunt het vers in papier en een plastic tas/zakje in de koelkast bewaren of bij thuiskomst meteen invriezen in een plastic container/bakje of gewoon in de verpakking als die goed is. Eet smakelijk! Toegevoegd na 1 minuut: Als je de vis in een papieren verpakking hebt mee gekregen, doe er dan nog wel een plastic zak omheen voordat het de vriezer ingaat. Voor de lucht , maar ook om het goed te verpakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100