Als mijn lichaam resistent is tegen antibiothica, helpt het dan nog om vegetarisch te worden?

Heeft het zin om de resistentsie antibiothica te weren met bijvoorbeed een vegatarische levensstijl om zo minder resistend te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je lichaam is niet resistent, er zijn bacterien in je lichaam die resistent zijn. Het al dan niet aanwezig zijn van die bacterien heeft weinig of niets met veganisme van doen. Maar als je geen vlees eet dan eet je ook geen vlees met antibiotica en is de kans dat je resistente bacterien krijgt kleiner. Dus het maakt de kans wat kleiner.

Het heeft geen zin om vegetarisch te worden, omdat vlees geen antibiotica bevat. Er zit namelijk wachttijd op behandelde dieren; dieren mogen direct na een behandeling met antibiotica of andere geneesmiddelen niet geslacht worden. Het probleem van antibiotica resistentie ontstaat vooral door resistente bacteriën in die dieren. Hoewel vlees vrij van bacteriën hoort te zijn; helpt het om vlees goed te garen. Tenslotte; resistente bacteriën overleven iha niet in een omgeving zonder antibiotica; de resistentie genen verdwijnen langzaam maar zeker vanzlef (bacteriën verliezen alle genen die niet nodig zijn om te overleven).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100