Waarom altijd buikpijn na uiteten?

Gekke vraag, maar het is met opgevallen dat ik elke keer als ik in een restaurant uit eten ben geweest, binnen een uur heftige buikkrampen krijg. Verder geen diarree of andere klachten.

Restaurant maakt niet uit.

Kan het komen door kruiden of vetter eten dan normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Let op pittige kruiden zoals knoflook, uien, hete pepers, sambal en Chinese kruiden. Hierop kunnen de darmen heftig reageren. • Daarnaast zijn er nog andere dingen waar u mogelijk gevoelig op kan reageren. Denk daarbij aan koolsoorten, peulvruchten, onrijp fruit, koolzuur vanuit frisdranken en alcohol.

Bronnen:
https://www.voedings-advies.nl/content/oh-...

Zoals fremar al zei zijn er vele mogelijkheden. Vaak voorkomend is de hoeveelheid vet, room, suiker en zout. De smaak van eten wordt in hoge mate bepaald door deze toevoegingen. Het restaurant kookt niet noodzakelijkerwijs gezond. Het gaat om de smaak. De buikpijn kan ook ontstaan door de toevoeging van E621), maar daar zijn al boeken over volgeschreven. Ook een oorzaak zou kunnen zijn dat je meer eet dan je gewend bent omdat het goed smaakt. Je kan overwegen om bijv. geen dessert te nemen. Misschien helpt dat.

Ik heb dit ook uiteindelijk kwam ik te weten dat ik lactose had

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100