Waarom kun je in NL geen tomatenpuree/-stukjes krijgen, afkomstig uit NL?

In NL worden op veel plekken tomaten gekweekt, maar waarom hebben wij dan geen puree etc. daarvan uit NL?

Extra weetje: Welke landen, buiten Italië en China, produceren tomaten voor bovengenoemde producten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat nederland gewoon te weinig zonuren,en te veel regen kent. Een tomaat heeft zon en warmte nodig,en dat kan in nederland alleen in in de kassen. Een tomaat is heel gevoelig voor regen van boven,dus op het blad en op de tomaat zelf. De tomaten voor tomaten puree worden gewoon buiten gekweekt. En meestal in landen waar het een landklimaat is,of een subtropisch klimaat. De tomaten voor de puree worden door en door rijp,wat smaak en kleur ten goede komt. Dit zou in nederland alleen in de kassen kunnen,,maar dan komt het kostenplaatje om de hoek. En wordt de puree te duur. Een ieder van U die weleens tomaten van buiten heeft geproefd,,en ook in andere landen met meer zon. Die weet dat deze veel lekkerder zijn als de nederlandse kastomaten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100