Als ik geklaarde boter maak is de hoeveelheid eiwit bovenop meestal gering. soms niet. Hoe komt dat?

Ik denk dat het met de leverancier te maken heeft, maar boter hoort toch overal hetzelfde te zijn? Op ieder pakje roomboter zonder zout staat toch dezelfde ingredientenlijst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Boter is niet gelijk aan boter. Wat ik bedoel is dat boter een natuurlijk product is en dat hoeveel melkrestant er in zit afhangt van de melk waarvan deze gemaakt is en ook hoe. Het is namelijk zo dat de manier van boter maken ook van invloed is op wat er in de boter zit wanneer zij af is en ook de tijd van "uitlekken" speelt een grote rol. Nu is manier van maken misschien ook weer niet heel goed uitgedrukt daar in principe boter allemaal op dezelfde manier gemaakt wordt, namelijk door de room te kloppen tot er boter en wei overblijven. Maar de ene karnton is anders opgebouwd dan de andere, en de ene klopt de melk op een andere manier dan de andere. Ook is de tijd van het jaar van invloed, zomermelk verschilt namelijk sterk van wintermelk daar de koeien in de winter droogvoer krijgen en in de zomer eten zij voornamelijk gras en ook dit heeft dan zijn weerslag op de hieruit gemaakte boter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100