Waar blijft de olie in de wok?

Nou ben ik geen topchef, EN woon sinds kort op mezelf. Ben een beetje op mn dieet aan t letten.

Nu vroeg ik me af, Ik kook op inductie. En gooi gemiddeld ongeveer 1 eetlepel olie in de ok (ongeveer 15ml).
Nou als ik aan het wokken ben, zo tegen de tijd dat ik bijna klaar ben (en valt vooral op na het opscheppen, kook elke dag voor 1 dag gewoon).
Zit er helemaal geen olie meer in de pan...

Waar blijft die olie? verdampt dat? Of trekt dat zeg maar in je eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat heb je juist gezien, de olie trekt in het voedsel of blijft aankleven, terwijl er door verdamping maar een klein deeltje verloren gaat. Het is dus belangrijk, dat je een olie gebruikt, die niet te ongezond is.... Als optie kun je b.v. kokospalm-vet gebruiken, die in een kuipje wordt aangeboden en niet erg veel kost. Kokosolie is geurloos en heeft een neutrale smaak, die tot 160°C kan worden verhit, goed om te braden, bakken en wokken dus. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100