Hoe word een foto op een taart gemaakt?

Bij o.a. banketbakkerijen kunnen ze mooie taarten maken met een foto erop. Hoe en waarvan word deze gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De winkel die een foto of plaatje op je taart maakt heeft hier een speciale printer voor. Voordat je zo’n taart kunt bestellen moet je eerst een plaatje uitkiezen. Dit kan van alles zijn: een foto van je jarige oma, een tekening van je kleine broertje of een plaatje van het internet. In de winkel wordt dit plaatje op de computer gezet en op maat gemaakt. Daarna wordt het plaatje uitgeprint. Dit werkt ongeveer hetzelfde als dat je zelf iets uitprint, er is één belangrijk verschil: er wordt geen gewoon papier gebruikt, maar marsepein of ouwel. Ouwel is eetbaar papier, dat je vast wel eens in de supermarkt hebt zien liggen. Het plaatje wordt niet met gewone inkt afgedrukt, maar met kleurstoffen. Deze ‘inkt’ kun je dus gewoon opeten. Nadat het plaatje is uitgeprint moet het een tijdje drogen en wordt het uitgesneden. Daarna wordt het plaatje op de taart gelegd en is de taart klaar om opgegeten te worden!

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/e...

Ze worden geprint op eetbaar spul met eetbare inkt, eigenlijk net als normale fotoos zeg maar.

Bronnen:
http://www.cakeart.nl/index.php?page=shop....

dat doet men met een speciale printer Toegevoegd na 44 seconden: Zet je leukste foto op een taart. De taarten kunnen gedecoreerd worden met foto’s, logo’s, teksten en tekeningen. Een speciale printer met eetbare inkt en eetbaar papier zorgen ervoor dat decoraties nog aantrekkelijker worden

Het kan ook met een nieuwe schone canon printer. Met daar in Eetbareinktcartriges,je print op eetbare sheets ; bijv frostingsheets met vanille smaak die snel droogt en een scherpe afdruk geeft.Of ouwel (eetpapier)die goed tegen hitte kan zit ook onder kokosmakronen. Je hebt ook Cleaning cartridges nodig om de printer weer schoon te maken. Als de foto is uitgeprint word hij vaak nog een keer gespoten met speciale glans zodat hij mooi glanst en een beetje tegen vocht is bestand bijv van de slagroom. Toegevoegd na 4 minuten: Frostingsheets kunnen gelijk na het printen op de taart worden gelegd het is geen marsepein maar fondant. Toegevoegd na 6 minuten: Sorry bedoel de icingsheet hier boven en de frosty sheet is dun printbaar laagje op zetmeelbasis en suiker met vanille smaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100