wat is de aw waarde van aardappelpureepoeder?

Bijvoorbeeld het aardappelpureepoeder van Maggie.

Weet jij het antwoord?

/2500

De wateractiviteit, ook wel aw-waarde genoemd, speelt een rol bij de bacteriologische houdbaarheid van levensmiddelen. Deze is afhankelijk van - het vochtgehalte: hoe droger hoe lager de wateractiviteit; - de aanwezigheid van stoffen met een sterk waterbindend vermogen: hoe meer hoe lager de wateractiviteit; - de concentratie van opgeloste stoffen, zoals suikers en zouten: hoe meer stoffen, hoe lager de wateractiviteit. Droge levensmiddelen die goed afgesloten bewaard worden (anders trekken ze vocht aan) zoals melkpoeder, macaroni, crackers, en tevens aardappelpureepoeder hebben een wateractiviteit van 0,7 of lager.

Bronnen:
http://www.microbiologie.info/Wateractiviteit.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100