Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is het normaal dat je je eten door de magnetron heen ruikt?

Betekent dit niet dat de magnetron niet goed afgesloten is?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
621

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het is normaal je eten te ruiken wanneer je het in de magnetron bereidt of opwarmt.

Wat dit betekent is dat de magnetron niet luchtdicht is. Dat klopt, dat is normaal.

De *straling* komt er niet uit, want die wordt niet meegevoerd met de lucht of met de geur. De straling wordt tegengehouden door de metalen wanden van de magnetron en door het metalen laagje op het deurtje (dat ervoor zorgt dat je zo slecht naar binnen kunt kijken).

De geuren komen dus wel naar buiten, de straling niet.
 
(Lees meer...)
Cryofiel
9 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Het is normaal. De plaats waar de straling zit is wel goed afgesloten ( dus veilig voor de kijker) , maarje zult in de oven zien dat er ook gaatjes zitten. Een deel ventileert aan de achterkant van de magnetron, dat moet ook wel, anders explodeert de hele boel. Je kunt ook zien dat aan de achterkant van het apparaatplm 2 cm ruimte wordt vrijgehouden door enkele uitstekende nokjes. Zo staat het nooit pal tegen de muur maar wordt warme en vochtige lucht afgevoerd. Dat het opeens naar eten ruikt in je keuken is dus niet vreemd. Je zou het deels kunnen voorkomen door een magnetrondeksel over de schotel te zetten ( daar zitten gaten in vanwege de ventilatie) of een omgekeerd bord , beetje scheef vanwege de ventilatieruimte. Ooit heb ik zulke deksels gekocht bij Tupperware ( internet) en ik heb ze ook gezien bij Ikea. Het scheelt ook veel gespat en gedoe. Aanrader!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Ja en ja.
Het is normaal dat je je eten door de magnetron heen ruikt.
De magnetron mag niet goed afgesloten zijn, want alles wat warmer wordt zet uit. En als de magnetron afgesloten zou zijn zou hij exploderen.
(Lees meer...)
Reddie
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding