Wat gebeurt er met het scherpen als iets bot wordt?

Als je b.v een scherp mes hebt en na veel snijden wordt het bot, het scherpen randje is weg en is dikker (bot)? Slijt het eraf en komt het in je voetsel terecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Hoewel niet zozeer in je voedsel, maar ook gewoon op je snijplank / aanrecht / theedoek, en dat spoel je gewoon weg. . Het gaat om minimale hoeveelheden die je niet zult opmerken en je niet zullen schaden, en je zult er zeker geen metaalvergiftiging van oplopen ofzo. Veel van het bot worden gebeurt overigens ook in de vaatwasser ; daar zitten nogal wat agressieve stoffen in die zorgen voor hele kleine roestvlekjes (zie je niet) en die maken het oppervlak beduidend minder scherp, en vrij vlot ook. Ook harde snijplankengebruiken(glas, steen) maakt je messen onnodig snel bot. Gebruik dus liever kunststof of hout.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100