Hoeveel % paard moet in paardeworst zitten om het zo te mogen noemen?

Bij de plaatselijke Boni zit er maar 50% in maar het heet wel zo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de wetgeving voor voedseletikettering hoeft een woord dat in de naam van het product zit niet het hoofdingrediënt te zijn, als op de verpakking maar vermeld staat hoeveel procent er in zit van dat ingrediënt. Zwarte bessensap mag bijvoorbeeld ook zo heten als er maar 3% zwarte bes in zit. Daarom vermoed ik dat er bij paardenworst geen grens is van hoeveel procent paard erin moet zitten, maar het zou natuurlijk kunnen dat het staat in de andere wet die ik niet ken. In het huidige 'Warenwetbesluit Vlees, gehakt en vleesproducten' staat wel aangegeven wanneer je de termen gehakt, half om half, mager, tartaar en gehakte biefstuk mag gebruiken, maar niet wanneer je de term paardenvlees mag gebruiken. In december 2014 gaat een nieuwe Europese wet over etikettering van voedsel in, maar daarin zie ik zo snel niets over hoeveel procent iets zou moeten bevatten om zo te mogen heten.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0009675/geld...
http://www.productschapmvo.nl/Wetenregelge...
https://www.vwa.nl/onderwerpen/regels-voor...

u mag uw product noemen zoals u wil.er hoeft geen paarde vlees in te zitten om het paardeworst te noemen.zie negerzoenen,zitten geen negers in,laat staan zoenen.jodekoeken evenzo.in koffiemelk zit ook geen koffie.in boerenmetworst zitten geen boeren. iemand maakt een product en geeft het een naam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100