Wat is nu echt een lekkere knoflooksaus?

Weet jij het antwoord?

/2500

calve, en die van de aldi. m.i. dan

Van de versafdeling van de Albert Heijn...

De knoflooksaus van Rimboesauzen, hier verkopen ze die bij de Plus...

Knoflooksaus Ingrediënten •1/2 eetlepel cognac of citroensap •1/2 tot 1 theelepel suiker •3 knoflooktenen (of meer) •125 ml creme fraiche (of Blue Band Finesse voor verrijken) •3 eetlepels mayonaise •1 eetlepel gesnipperde bieslook (eventueel 1/2 eetl. gedroogde bieslook) •1 eetlepel gesnipperde peterselie (eventueel 1/2 eetl. gedroogde peterselie) •zout, peper Bereidingswijze •Meng citroensap met de suiker en roer totdat de suiker is opgelost.(Dit gaat beter als je het citroensap eerst verwarmt; bijv. even in de magnetron) •Pers de knoflooktenen en roer door het citroensap. •Meng creme fraiche, mayonaise en kruiden erdoor. •Naar smaak zout en peper toevoegen. OF Knoflooksaus van roos! Ingrediënten Mayonaise, creme fraiche (of slagroom), veel knoflook (naar smaak). Beetje peper, bieslook, peterselie, lepeltje mosterd, lepeltje honing, (evt.) witte wijn. (Voor een magere en frisse variant gebruik je Yofresh en gebruik je magere yoghurt i.p.v. slagroom/creme fraiche) Hulpmiddelen Lekkere kom en minigardje Voorbereiding Snipper de bieslook en peterselie vast fijn. Bereidingswijze Meng mayonaise en een kleiner deel creme fraiche door elkaar heen (van slagroom minder gebruiken en meer mayonaise.), voeg hier de wijn aan toe (let op, maak de saus niet te dun), lepeltje mosterd en lepeltje honing. Doorroeren. Knoflook uit de pers, (dan is ze sterker dan dat je hem fijn snijd), beetje peper, bieslook en peterselie erdoorheen. Proeven. Evt. naar smaak nog 1 of meer van de ingredienten toevoegen.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=SP0e2_fbDWo...

Zelf doe ik het zo: 1 deel fritesaus,(minder vet)Zaanse is lekker 1 deel yoghurt gehakte knoflook gehakte peterselie zwarte peper zout eventueel een snufje suiker De boel mengen,klaar.

Het kan nog veel simpeler... gewoon een uitgeperst teentje (of 2) knoflook door de mayo roeren. Even laten staan en dan smullen maar!

Dikke turkse of griekse yoghurt met 2 of meer tenen knoflook, de helft geperst en de andere helft gesneden. Een beetje bieslook, dille, snufje peper en citroensap erbij en klaar! Lekker :-)

Meng slasaus en yoghurt ( of biogarde, die maakt het iets dikker) !/3 : 1/4 of in een verhouding die je zelf lekker vindt. Snijd de knoflook fijn of gebruik de pers en roer deze met flink wat peterselie en bieslook door de saus heen. Bij een Turkse pizza bijv. is deze erg lekker; Half mayonaise, half griekse yoghurt, scheutje koffieroom, snufje zout, fijngehakte peterselie en veel verse uitgeperste knoflook.

die van de lidl overheerlijk extreem gezond

Jaren restaurant ervaring met verse shoarma die er als broodjes in gingen bij de marine basis als vaste klant. ( bezorging) Gewoon mayonaise gebruiken ( frietsaus) bieslook uit een potje zoveel je als je wilt. klein beetje melk om te verdunnen en knopflookpoeder op smaak, pas op poeder is sterk en je gebruikt gauw te veel. helaas weet ik de verhoudingen niet precies te noemen aangezien we het per emmer maakten. thuis maak ik het gewoon uit de losse pols door af en toe te proeven. Zo heb je altijd knoflook saus in huis vers wanneer je het nodig hebt. ( zolang je de bieslook, de knoflook poeder en de mayo in huis hebt) Dit is het zelfde recept als in een shoarma zaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100