Knoflooksaus
Ingrediënten
•1/2 eetlepel cognac of citroensap
•1/2 tot 1 theelepel suiker
•3 knoflooktenen (of meer)
•125 ml creme fraiche (of Blue Band Finesse voor verrijken)
•3 eetlepels mayonaise
•1 eetlepel gesnipperde bieslook (eventueel 1/2 eetl. gedroogde bieslook)
•1 eetlepel gesnipperde peterselie (eventueel 1/2 eetl. gedroogde peterselie)
•zout, peper
Bereidingswijze
•Meng citroensap met de suiker en roer totdat de suiker is opgelost.(Dit gaat beter als je het citroensap eerst verwarmt; bijv. even in de magnetron)
•Pers de knoflooktenen en roer door het citroensap.
•Meng creme fraiche, mayonaise en kruiden erdoor.
•Naar smaak zout en peper toevoegen.
OF
Knoflooksaus van roos!
Ingrediënten
Mayonaise, creme fraiche (of slagroom), veel knoflook (naar smaak). Beetje peper, bieslook, peterselie, lepeltje mosterd, lepeltje honing, (evt.) witte wijn. (Voor een magere en frisse variant gebruik je Yofresh en gebruik je magere yoghurt i.p.v. slagroom/creme fraiche)
Hulpmiddelen
Lekkere kom en minigardje
Voorbereiding
Snipper de bieslook en peterselie vast fijn.
Bereidingswijze
Meng mayonaise en een kleiner deel creme fraiche door elkaar heen (van slagroom minder gebruiken en meer mayonaise.), voeg hier de wijn aan toe (let op, maak de saus niet te dun), lepeltje mosterd en lepeltje honing. Doorroeren. Knoflook uit de pers, (dan is ze sterker dan dat je hem fijn snijd), beetje peper, bieslook en peterselie erdoorheen. Proeven. Evt. naar smaak nog 1 of meer van de ingredienten toevoegen.
- Bronnen:
-
http://www.youtube.com/watch?v=SP0e2_fbDWo...