Hoe blijft suiker als een kubusklontje plakken?

Zelf dacht ik altijd dat dit met vocht gedaan wordt,maar er schijnt iets anders voor gebruikt te worden.

Toegevoegd na 6 minuten:
Er schijnt iets anders dan water voor gebruikt te worden,maar wat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn twee methodes om suikerklontjes te maken. De eerste methode is in 1840 in Oostenrijk voor het eerst toegepast: Een suikermassa werd in staven geperst, waarna het in blokjes werd geknipt. Later ontstond de tweede methode waarbij vochtige suiker in vormen wordt geperst, waarna het wordt gedroogd.

De methode die bij de fabricage van suikerklontjes wordt gebruikt, is bedacht door de Fransman Louis Chambon. De suikerklontjes worden gemaakt door de suiker een heel klein tikkeltje vochtig te maken met water, in blokjes te persen, te drogen en vervolgens te verpakken. Suikerklontjes worden overigens gemaakt van dezelfde suiker die in een kilopak zit. De meeste suikerproducenten brengen drie verschillende maten op de markt: maxi-, midi- en mini-klontjes. Van alle in Nederland geproduceerde suiker gaat ongeveer 85 procent naar de industrie (voor de verwerking in producten) en 15 procent rechtstreeks naar de consument (in de vorm van pakken suiker, suikerklontjes , etcetera). Bijna alle gebruikte suiker in ons land wordt gewonnen uit suikerbieten, die op het land verbouwd worden. Suikerbieten groeien erg goed in ons klimaat. De suiker zit in opgeloste vorm in de cellen van een suikerbiet. In de suikerfabriek wordt de suiker uit de biet gehaald. Vanaf september tot half december worden de bieten gerooid, waarna ze naar de suikerfabriek vervoerd worden. Deze periode heet de bietencampagne. Overigens werd het eerste suikerklontje in 1840 gemaakt in Oostenrijk.

Bronnen:
http://www.wegwijslezer.nl/php/question.ph...

Dit 'hechten' van de suiker in kubusjes gebeurt toch echt gewoon met heet water. Zie dit recept voor de bevestiging: http://www.ehow.com/how_5161600_make-sugar-cubes.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100