Ik heb een extreme uienallergie en het enige waar ik wel tegen kan in de "uienfamilie" is knoflook. Is er nog iets ter vervanging van de ui?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verse uien zijn fris, pittig en knapperig en worden zoet als je ze bakt. Waar ik voor vervanger dan het eerst aan moet denken is radijs (daar heb je ook andere soorten van dan alleen de hollandse kleine rode ronde) of wellicht selderij. Verder lees ik op internet dat er ook een kruid is wat in het Midden Oosten en India wordt gebruikt, asafoetida, en wat qua smaak lijkt op ui (zie bron). Als je een hachee of een soortgelijk klassiek gerecht wilt maken ben ik bang dat je de echte smaak toch alleen krijgt door uien te gebruiken. Maar wie weet, levert radijs of selderij, eventueel in combinatie met asafoetida, wel iets heel verrassends op :)

Bronnen:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/asafoetida/

Grof bieslook is een uitstekende vervanger van uien.

Selderij. Dat heeft ook de umami-smaak en kan gerechten behoorlijk oppeppen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100